Vaajasalon säätiöltä jälleen 50 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

1.6.2022

Vaajasalon säätiö on tehnyt Itä-Suomen yliopistolle 50 000 euron lahjoituksen. Lahjoituksella säätiö osallistuu Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -tukikampanjaan ja tämä valtion vastinrahaan oikeuttava lahjoitus kohdennetaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle. Tämä on Vaajasalon säätiöltä jo toinen lahjoitus kampanjan aikana, ja yhteensä säätiö on lahjoittanut vastinrahakampanjaan 100 000 euroa. Lisäksi säätiö lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle 10/2021 suoraan kohdennettuna 50 000 euroa epilepsiatutkimukseen. Säätiö on ollut mukana myös kahdella aiemmalla vastinrahakampanjan kierroksella.

- Pidämme tärkeänä alueen elinvoimaisuuden ja itä-suomalaisen osaamisen tukemista, ja Itä-Suomen yliopiston lääketieteen ja farmasian alan koulutus ja tutkimus on meille luonteva lahjoituksen kohde, säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Taisto Toppinen toteaa.

Kuopiossa kotipaikkaansa pitävä Vaajasalon säätiö on perustettu vuonna 1966. Toiminnan historia alkaa kuitenkin jo vuodesta 1898, jolloin Kallavedellä olevaan Vaajasalon saareen rakennettiin sairaala epilepsiaa sairastaville. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö tukee myöntämillään apurahoilla epilepsiatutkimusta ja epilepsian hoidon kehittämistä. Vaajasalon säätiön on tukenut Itä-Suomen yliopiston epilepsiatutkimusta myös osa-aikaisella (60 %) kliinisen epileptologian professuurilla vuosina 2011-2020.

Itä-Suomen yliopisto on kiitollinen saamastaan lahjoituksesta. Lahjoitusta olivat ottamassa vastaan 31.5.2022 yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen ja dekaani Jussi Pihlajamäki.


Vasemmalta UEF:n rehtori Jukka Mönkkönen, säätiön hallintoneuvosto pj Risto Lammentausta, hallintoneuvoston varapj Markku Auvinen, hallituksen varapj Taisto Toppinen, asiamies Auvo Vilpponen sekä UEF:n dekaani Jussi Pihlajamäki.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankintakampanja Tee tietoinen valinta on käynnissä ja keräysaika kestää 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa. Juuri vastinraha kannusti Vaajasalon säätiötä lahjoituksen tekemiseen myös kampanjaan muun tuen lisäksi.

Yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja:

Vaajasalon säätiö, Auvo Vilpponen, asiamies, p. 050 527 3698

Itä-Suomen yliopisto, dekaani Jussi Pihlajamäki, p. 050 3440187